Bergkamp blizu povratka u Arsenal
Posljednja utakmica u dresu Topnika

Da li se legenda Topnika vraća na mjesto uspjeha?

Bergkamp blizu povratka u Arsenal

Legenda Arsenala, Dennis Nicolaas Bergkamp blizu je pridruživanju stručnom štabu Arsena Wengera.

Bergkamp je službeno proglašen za trenera mlade ekipe Ajaxa, nakon što je Frank de Boer promoviran u seinorsku momčad.

U februaru prošle godine, Arsene Wenger je ostavio otvrorena vrata za legendu Topnika, rekavši da će Bergkamp biti dobar trener.

Tog mjeseca 41-godišnji Holanđanin je završio trenerski kurs zajedno sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije Phillipom Cocuom, Patrickom Kluivertom i Michaelom Reizigerom.

"Ne bih isključio tu mogućnost (rad u Arsenalu). Zaista volim taj klub i zemlju, tako da bih volio raditi tu. Savjetovao bih svima da rade u Engleskoj, kao igrač ili trener. Tamo se diše fudbal, fantastično mjesto za igru", rekao je Bergkamp, dodavši:

"Želim raditi i trenirati momčad u Engleskoj. Ne kao glavni trener, ali umjesto toga kao član osoblja, gdje bih mogao posebno raditi sa napdačima. Nisam spreman biti trener, jer to znači da morate raditi 24 sata".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.