Bergmann preuzeo Bochum

Stigla zamjena za Funkela

Bergmann preuzeo Bochum

Njemački drugoligaš Bochum je samo 24 sata nakon otkaza Friedhelmu Fuunkelu imenovao novog trenera.

To je Andreas Bergmann (52) koji je do sad vodio drugi tim Hannovera. Bergmann nije iako je iskusan tokom karijere mnogo samostalno radio ako izuzmemo period u St. Pauliu koji je vodio od marta 2004. do novembra 2006. i vođenje prvog tima Hannovera na čijem čelu je bio od avgusta 2008. do januara 2009.

Radio je i kao pomoćnik u Karlsruheru i u dva navrata kao šef mlađh kategorija Hennovera čiji je tim vodio od jula 2010. do danas. Bochum je u prvih sedam kola osvojio samo četiri boda i nalazi se tek na 17. mjestu na tabeli. Bergmann će debitovati za vikend u duelu protiv Paderborna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.