Bergu otkaz u Blackburnu

Bergu otkaz u Blackburnu

Blackburn Roversi otpustili su menadžera Henninga Berga nakon što je na klupi tog kluba proveo samo 57 dana i vodio momčad u 10 utakmica.

Trenutačni drugoligaš Blackburn ostao je bez trenera jer je Steve Kean dao ostavku krajem septembra zbog ispadanja iz Premiershipa. Potom je imenovan Berg, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, no sada je i on dobio brzi otkaz.

Na svom internetskom portalu klub je objavio kako su otpušteni Berg, njegov pomoćnik Eric Black, trener prve momčadi Iain Brunskill te trener vratara Bobby Mimms.

Četrdesettrogodišnji Berg osvojio je s Roversima naslov prvaka 1995. godine kao igrač, no kao trener je ostvario pet poraza u zadnjih šest utakmica i ostavio je momčad na 17. mjestu drugoligaške ljestvice. Kap koja je prelila čašu bio je poraz 1:0 od Middlesbrougha, prenosi HRT.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije