Berlusconi proslavio 25 godina u Milanu

Berlusconi proslavio 25 godina u Milanu

Italijanski premijer i predsjednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berlusconi proslavio je 25 godina na čelu višestrukog prvaka Italije, najavivši da će i narednih četvrt stoljeća voditi ovaj klub.

Berlusconi je na proslavi u Milanu, posebno pomenuo nekadašnje zvjezde svog kluba Marka Van Bastena i Dejana Savićevića, nazvavši ih "najvećim" i "genijem", kao i Paola Maldinija i Guzepea Barezija, za koje je rekao da njihove brojeve više niko neće koristiti.

Milan je u posljednjih četvrt stoljeća, koliko njime upravlja Berlusconi, osvojio pet Liga šampiona, sedam titula u Italiji, tri titule klupskog šampiona svijeta, jedan kup Italije, pet Superkupova Evrope i pet liga Superkupova.

Proslavi su, kako navodi Ansa, prisustvovali i nekadašnji fudbaleri Franco Barezi, Alesandro Costacurta, Paolo Maldini, Marko Simone, Marko Van Basten i George Weah, kao i treneri Arigo Sacci i Carlo Ancelotti.

Berlusconi se našalio i s potpredsjednikom kluba Adrijanom Galijanijem, za koga je, pošto je ćelav, rekao da ipak nije "ujak Fester iz porodice Adams".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.