Bešiktaš bolji od Genclerbirligija

Superliga Turske, 12. kolo

Bešiktaš bolji od Genclerbirligija

Edmir Škorić

U danas odigranim utakmicama 12. kola turske Superlige pobjede su ostvarili Kasimpasaspor, Bešiktaš i Buyuksehir.

Genclerbirligi je bez našeg povrijeđenog reprezentativca Ermina Zeca bio bezopasan domaćin za Bešiktaš, koji je u finišu oba poluvremena postizao golove. Najprije je Guti, nekadašnja zvijezda madridskog Reala, pogodio iz penala u 45. Minuti, a potom Hilbert u 90. minuti.

Kasimpasaspor je ostvario veliku pobjedu nad Sivasporom u derbiju začelja (2:0). Golove za domaći tim postigli su Kurtulus i Varela. Buyuksehir je, rezultatom 2:1, savladao Kardemir. Tum je autor oba gola za domaće, dok je gostima utjehu donio pogodak Antonyja Šerića iz 90. minute.

U toku je duel Galatasaraya i Manisaspora.

Turska Superliga, 12. kolo:

Kasimpasaspor – Sivasspor 2:0 (Kurtulus 61, Varela 90)
Genclerbirligi – Bešiktaš 0:2 (Guti 45 – penal, Hilbert 90)
Buyuksekir – Kardemir K. 2:1 (Tum 51, 80/ Šerić 89)
Galatasaray – Manisaspor (u toku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.