Bešiktaš dovodi Klosea?

Turski mediji javljaju

Bešiktaš dovodi Klosea?

Edmir Škorić

Turski mediji javljaju kako je Bešiktaš nadomak transfera njemačkog reprezentativca Miroslava Klosea. Nom napadač minhenskog Bayerna ipak ističe kako ne razmišlja o odlasku.

Navodno je trener Bešiktaša, Bernd Schuster, Miroslava Klosea označio kao prioritetno pojačanje kluba ovog ljeta, nakon što nisu uspjeli angažovati Brazilca Robinha.

Pojedini turski mediji su Klosea već "premjestili" u Istanbul. Navodno je i predsjednik kluba Yildrim Demiroren otputovao u Minhen kako bi završio pregovore. No, Klose ističe da nema namjeru napustiti aktuelne prvake Njemačke.

"Ne razmišljam uopće o odlasku iz kluba", kazao je kratko Klose.

Međutim, nije nemoguće da se transfer i dogodi do kraja prelaznog roka, obzirom da je holandski stručnjak na klupi Bayerna, Louis van Gaal kazao da do kraja prelaznog roka želi "smanjiti" igrački kadar.

32-godišnji Klose ima ugovor sa Bavarcima do 2011. godine, ali nije se previše naigrao prošle sezone. Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 101 utakmicu i postigao 52 gola, te je za Elf nastupio na tri Svjetska prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.