Bešiktaš predstavio Portugalce

Tri nova pojačanja turskog nogometnog velikana

Bešiktaš predstavio Portugalce

Edmir Škorić

Turski velikan Bešiktaš danas je i službeno predstavio trojicu novih pojačanja. Riječ je o Portugalcima, Simau Sabrosi (31), Manuelu Fernandesu (24), te napadaču Hugu Almeidi (26).

Veznjak Simao, potpisao trogodišnji ugovor, stigao je iz Atletico Madrida. Na tri godine potpisao je i bivši Werderov napadač Hugo Almeida.

Fernandes je stiga iz Valencije, no tek na posudbu do kraja sezone, iako je otvorena opcija njegovog otkupa trajnog ugovora. Podsjetimo da Bešiktaš od ranije u svojim redovima već ima jednog Portugalca, Ricardu Quaresmu.

Bernd Schuster, bivši trener Reala, vodi tursku momčad koja je trenutno na petom mjestu tamošnjeg šampionata, sa 14 bodova zaostatka za  vodećim Trabzonsporom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.