Bešiktaš siguran protiv Burse

Turska Superliga, 20. kolo

Bešiktaš siguran protiv Burse

Edmir Škorić

Bešiktaš je s 3:1 savladao Bursaspor u posljednjem susretu subotnjeg programa 20. kola turske Superlige.

Domaći navijači na FİYAPI İnönü stadionu nisu dugo čekali na prvo slavlje. Portugalski napadač Hugo Almeida u sedmoj minuti matira engleskog čuvara mreže Scotta Carsona za 1:0.

Pola sata kasnije Pablo Batalla je pronašao put do mreže Rustu Rečbera, pa je rezultat na semaforu glasio 1:1. Ne dugo, jer je Brazilac Edu u 38. vratio vodstvo Bešiktašu, a rezrevista Mustafa Pektemek sve riješio golom u 83. minuti.

Bešiktaš je prestigao Fenerbahče i ima 39 bodova, sedam manje od lidera Galatasarayja. Bursa je desetoplasirana sa 25 bodova.

Turska Superliga, 20. kolo:

Bešiktaš - Bursaspor 3:1 (Almeida 7, Edu 38, Pektemek 83/ Batalla 36)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti