Bešiktaš tri mjeseca bez Hološka

Bešiktaš tri mjeseca bez Hološka

Edmir Škorić

Bešiktaš u srijedu, u okviru posljednjeg kola Europa lige, dočekuje bečki Rapid, a turski predstavnik bit će oslabljen neigranjem nekoliko ključnih igrača.

Slovački napadač Filip Hološko povrijedio se u petak, kada je Bešiktaš sa 2:0 poražen od Eskisehirspora u prvenstvenoj utakmici. 26-godišnjak je operirao desno stopalo i njegov oporavak trajat će i do tri mjeseca.

Bešiktaš je osigurao plasman u nokaut fazu, a svoje utakmice šesnaestine finala Europa lige igra 17. i 24. februara. Hološko će, dakle, propustiti te oglede. Do tada će se vratiti turski internacionalac Necip Uysal, ali i njega nema u timu protiv Rapida.

Rapid propuštaju i Bobo, Onur Bayramoglu, Ekrem Dag, Rustu Rečber i Nihat Kahveči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.