Bešiktaš uvjerljiv u Manisi

Turska Superliga, 14. kolo

Bešiktaš uvjerljiv u Manisi

Edmir Škorić

Za razliku od prve tri današnje utakmice 14. kola turske Superlige na kojima je postignut tek jedan gol, na preostale dvije utakmice mreže su se tresle čak osam puta.

Bešiktaš je u Manisi slavio uvjerljivu (4:1) pobjedu nad Manisasporom i tako se primakao na bod vodećim Fenerbahčeu i Galatasarayju koji imaju po 28 bodova.

Gosti iz Istanbula lakše nego se to očekivalo upisali su vrijedne bodove. Do 52. minute imali su tri gola prednosti. U prvom dijelu pogađali su Ricardo Quaresma i Mustafa Pektemek, a u sedmoj minuti nastavka Tomaš Sivok je bio strijelac.

U 56. minuti Murat Erdogan je smanjio na 1:3, a deset minuta prije kraja Portugalac Manuel Fernandes riješio sve dileme i postavio konačan rezultat.

Nogometaši Sivasspora slavili su kod Orduspora s 2:1. Portugalac Miguel Garcia u 29. minuti pogađa za radost domaćih, a onda u svega desetak minuta potpuni preokret. Najprije Mehmet Nas izjednačava rezultat, a u 36. mnuti Nijemac Tobias Nickenig postiže autogol za pobjedu gostujućeg tima koji sada ima 16 bodova i zauzima 14. poziciju. Bod više na 11. poziciji ima Orduspor.

U posljednjoj utakmici kola se 14. decembra sastaju Trabzonspor i Genclerbirligi.

Turska Superliga, 14. kolo:

Manisaspor - Bešiktaš 1:4 (Erdogan 56/ Quaresma 32, Pektemek 44, Sivok 52, Fernandes 79)
Orduspor - Sivasspor 1:2  (Garcia 29/ Nas 32, Nickenig 36 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.