Bešlija: Borcu respekt, nama bodovi

Derbi sve bliže

Bešlija: Borcu respekt, nama bodovi

Adnan Beganović

Derbi 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici odigraće Željezničar i Borac i ovo će biti prvi susret ove dvije momčadi od tri koliko ih očekuje u narednih mjesec dana.

Sarajevska momčad igra u izvrsnoj formi, a jedan od onih koji su sasvim sigurno najzaslužniji za sjajne igre Željezničara je i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirsad Bešlija, koji pred sutrašnji duel poziva na oprez.

"Doista igramo izvanredno, no ne smijemo biti euforičnii, pogotovo pred sutrašnji derbi koji može, ali i ne mora, mnogo toga odlučiti. Banjalučki Borac je sjajna ekipa i mislim da će sutra svi gledaoci koji dođu na Grbavici uživati u dobroj fudbalskoj predstavi", rekao je za SportSport.ba Mirsad Bešlija i dodao:

"Atmosfera u ekipi je sjana, pogotovo nakon utakmice u Mostaru, i mislim da je to naša najveća prednost. Očekujem punu Grbavicu i veliku podršku s tribina, a mi ćemo s naše strane uraditi sve kako bismo još jednom obradovali naše navijače. Ponavljam, ne smijemo se oputiti i ukoliko damo sve od sebe uvjeren sam da ćemo slaviti."

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine igra u sjajnoj formi, a kako sam kaže za njegove dobre igre najviše je zaslužan kolektiv.

"Dobro smo se spremili i to se vidi na našim igrama. Lično sam zadovoljan svojim igrama, ali isto tako znam da mogu još bolje i ja, ali i momčad. Dobra smo klapa i to se vidi na terenu. Pojedinac je najmanje bitan. Bez kolektiva sada ne bismo ni pričali o mojim dobrim igrama", zaključio je Bešlija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.