Bešlija: Proljeće u znaku Želje!
"I da nisam bio povrijeđen, ne bih se odazvao pozivu u reprezentaciju", kaže Bešlija

Bešlija: Proljeće u znaku Želje!

Adnan Beganović, foto: Branimir Prijak

"Spremni smo za početak sezone, pripreme smo obavili u fantastičnim uslovima i nadam se da će proljeće biti u znaku Želje", rekao je Mirsad Bešlija u razgovoru za SportSport.ba.

Sa najvećom zvijezdom prelaznog roka, bivšim fudbalskim reprezentativcem naše države i povratnikom u redove sarajevskog Željeničara, Mirsadom Bešlijom razgovarali smo nakon današnjeg treninga.

Za sami početak razgovora možete li nam reći otkud Mirsad opet u Želji?

Bešlija: Pravo da vam kažem, sve je ispalo nekako iznenada. Nakon 8 godina provedenih u inostranstvu, te povreda koje su me pratile u posljednje vrijeme, mislio sam reći konačno zbogom fudbalu. Ipak, dobio sam ponudu od Željezničara i nakon kraćeg razgovora sa čelnim ljudima kluba odlučio sam se za povratak u "Dolinu Ćupova". Potpisao sam ugovor na dvije godine i nadam se da ću ga do kraja odraditi.

Da li ste zadovoljni odrađenim pripremama u Njemačkoj?

Bešlija: Pripreme su bile na vrhunskom nivou. Trener Demir Hotić uveo je neke novine u rad, puno pažnje smo posvetili fizičkoj spremi. Mislim da spremno dočekujemo nastavak prvenstva, te se iskreno nadam da će proljeće biti u znaku Želje.

Šta Vi lično očekujete od proljetnog dijela prvenstva?

Bešlija: Meni lično je najvažnije da me zaobiđu povrede koje su mi do sada u karijeri zadale mnogo glavobolje. Prošao sam kompletne pripreme, osjećam se fizički moćnim i prema tome očekujem da pružim dobre partije u Želji. Nadam se da Manijake, neću razočarati, te da ćemo im kao klub u cijelini pružiti mnogo zadovoljstva. Prvo kolo idemo u goste Slobodi i ta utakmica bi mogla biti presudna za nastavak prvenstva. Očekujem najmanje bod u Tuzli, te mjesto među 4 najbolje ekipe na kraju sezone.

Do početka prvenstva ostalo je nekih 10 dana. Da li Željezničar ima u planu odigravanje još kontrolnih susreta?

Bešlija: Naravno, sutra igramo prijateljski susret u Hadžićima, a nakon toga slijedi generalka u Novom Pazaru sa istoimenim domaćinom. Ova utakmica u Novom Pazaru pokazat će koliko smo doista spremni i da li naš optimizam ima pokriće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li imate ambicije povratka u državni dres i šta mislite o trenutačnoj situaciji u našoj reprezentaciji?

Bešlija: Reprezentaija je za mene zaklopljena knjiga. Potpisnik sam onog famoznog pisma koje smo uputili savezu i da nisam bio povrijeđen nikad se ne bih odazvao više u reprezentaciju, jer ljudi koji sjede u savezu su najveći dušmani našeg fudbala. Dolaskom Kodre na mjesto selektora, mislio sam da se nešto pozitivno dešava, ali vidite, i to su uspjeli razvaliti. O sadašnjem stanju u reprezentaciji i savezu najbolje govori odabir protivnika za prijateljsku utakmicu i blamaža doživljena u Rijeci. Pred možda i najvažnije mečeve u kvalifikacijama, mi igramo prijateljski susret sa Rijekom. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti