Bešlija se priključio pripremama Zvijezde

Bešlija se priključio pripremama Zvijezde

Edmir Škorić

Stručni štab Zvijezde zajedno sa 23 igrača nalazi se u Međugorju, gdje će se sedam dana ekipa pripremati za nastavak prvenstva. Sa ostatkom tima je i Haris Bešlija, krilni igrač koji je stigao iz FK Željezničara.

Ekspedicija Zmajeva nalazi se u Međugorju, gdje će Ratko Ninković pokušati pripremiti igrače za nadolazeći šampionat, ali isto tako upoznati se sa novim pridošlicama u klub. Zvijezdini navijači mogu odahnuti, igrački kadar se nije pogoršao, dapače stigla su i neka nova imena, pa se očekuje da Zvijezda i naredne godine bude jedno od iznenađenja prvenstva.

Prije svega, Zvijezdine simpatizere najviše će radovati činjenica da su u klubu ostali napadač Damir Smajlović, "radilica" i pokretač Zvijezdine igre Armin Delić, ali i Elvis Ćorić, također igrač iz vrha napada. Od ranije sa ekipom treniraju Moussa Diabang i Samir Haznadar (oba iz FK Željezničara), Dragiša Lazić (FK Slavija), Edin Genjac i Dženan Krajišnik (NK Žepče), 19-godišnji talentirani Sanel Muslimović iz slovenske Krke, te mladi Denis Pasar i Senad Husić. Ugovore sa seniorima kluba potpisali su juniori Vedad Omeragić i Muamer Nezić. Najnovije i sigurno najzvučnije pojačanje je nekadašnji mladi bh. reprezentativac Haris Bešlija, koji je prije par dana stigao sa Grbavice.

Bešliju već dobro poznaju u gradu Zmaja od Bosne, iako je mlađi Bešlija okovan ozljedama više proveo na tribinama, nego na terenu Banje Ilidže. Po povratku sedmodnevnih priprema Zvijezda će odigrati kontrolni meč sa novim premijerligašom Olimpikom. Prvo kolo će u Gradačcu gostovati aktuelni prvak naše države, mostarski Zrinjski.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.