Bešlija: Svi očekujemo trijumf
Haris Bešlija je bio dio Zvijezdinog tima koji se po prvi put u povijesti plasirao u Premijer ligu BiH

Zvijezda dočekuje Laktaše

Bešlija: Svi očekujemo trijumf

Edmir Škorić

Slast pobjede u Gradačcu nisu osjetili od trećeg kola i utakmice protiv FK Željezničara (2:1), no u subotu na Banja Ilidžu gostuju Laktaši u okviru 11. kola Premijer lige i svi u Zvijezdi vjeruju u pobjedu i konačan pomak na tabeli.

Iako su u prva tri kola zabilježili dvije pobjede, igrači Zvijezde u narednih sedam kola nisu slavili. Sve je počelo porazom u Prijedoru od Rudara (3:0), da bi kasnije bod(ove) sa Banja Ilidže odnijeli Borac, Modriča i Olimpik.

Pred susret sa mostarskim Veležom prije dva kola došlo je do promjena u struci gradačačkog kluba. Sada je trener Amir Durgutović, čije metode polako dolaze na vidjelo. Iako je klub visoko poražen u Mostaru (4:0), te na domaćem terenu od Olimpika (3:4) mnogi će se složiti da se sam kvalitet igre popravio.

Sutra će Zmajevi na Banja Ilidži ugostiti Laktaše, ekipu koja je među rijetkima prošle sezone odnijela bod iz Gradačca. No, ni Laktašima baš kao ni Zvijezdi ove sezone ne cvjetaju ruže. Klub je samo jedan bod ispred Zvijezde, te će eventualnim porazom na Banja Iliždi klubovi zamijeniti mjesta.

"Mislim da neću igrati protiv Laktaša, šanse su minimalne pa skoro i nikakve. Povrijeđen sam i pomalo trčkaram na treninzima. Ipak, iako kao što rekoh neću biti u sastavu, ja očekujem da moji saigrači pokažu kvalitet i da pobijedimo Laktaše. Ovo nam je zaista bitna utakmica, svi očekujemo taj trijumf", kazao je za SportSport.ba povrijeđeni vezista Zvijezde Haris Bešlija.

Osim Harisa Bešlije, trener Amir Durgutović neće moći računati na povrijeđenog Dragišu Lazića, a upitan je i nastup Zorana Brkovića, koji ipak vjeruje da će biti spreman za sutrašnji okršaj. Pozitivna stvar u taboru "crveno-bijelih" svakako je činjenica da niko iz igračkog kadra nema problema sa kartonima. Dakle, svi ostali igrači potpuno su spremni da prekinu crni niz.

NK Zvijezda - FK Laktaši (subota, 15:00)
Stadion: Banja Ilidža
Sudija: Efendić Mevludin (Sarajevo)
Pomoćnici: Alispahić Adnan i Keranović Dragan

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.