Bešlija: Uvijek ću se osjećati kao Željovac

"Moja nogometna karijera je završena"

Bešlija: Uvijek ću se osjećati kao Željovac

E. Škorić

Igračka karijera Mirsada Bešlije je završena. Ovaj brzonogi krilni nogometaš, nekadašnji bh. reperzentativac, raskinuo je saradnju sa Željezničarom, a za naš portal je potvrdio da će kopačke okačiti o klin.

Kao grom iz vedra neba stigla je vijest da je 33-godišnji Bešlija raskinuo saradnju sa Željezničarom. 

 

"Morali smo se dogovoriti: odlazim sada ili na kraju sezone. Došli smo do zaključka da je najbolje da sada napravimo takav potez. Osjetio sam da to više nije to, da ni ja više nisam onaj stari. Najbolje rješenje je bilo da se pozdravimo, da budemo sretni i ja i Željo. Dakle, na obostrano zadovoljstvo je napravljen ovakav potez. Nemam razloga zamjerit nikome. Amar je radio svoj posao, a ja svoj. Dogovorili smo se da ću igrati dokad budem mogao. Uvijek smo imali dobar odnos i tako će ostati", kazao je Bešlija u razgovoru za SportSport.ba, te dodao:


"Dao sam svoj maksimum"

"Mislim da je dosta nogometa. Dao sam svoj maksimum. Htio sam završiti igračku karijeru još kad sam se vratio iz Škotske, ali sada ću definitivno, ono što se kaže, okačit kopačke o klin. Ostat ću u nogometu, ali prvo se želim odmoriti od svega. Odmorit ću se neko vrijeme od treninga, utakmica, raznih stresova, svega onoga kroz šta sam godinama morao prolaziti".

 

Bešlija je bio dio one slavne Željine generacije iz sezone 2000/01 zajedno sa Bulendom Biščevićem, Dželaludinom Muharemovićem, Samirom Muratovićem...

 

"Generacija poslije rata jedna je od najboljih. Poslije te generacije je Željo počeo da pada, ali ne može se porediti nikako ova danas sa tom generacijom. Jednostavno, obje su osvajale trofeje i to je znak da su obje dobre, e sad je moguće da neke imaju određenih kvaliteta ili nedostataka."

"Ostavio sam sebe u Dolini ćupova"

 

Karijeru si počeo u visočkoj Bosni, ali... 

 

"Osjećam se kao Željovac jer sam igrao tu šest godina. Ne mogu zaboraviti ni visočku Bosnu, bila je dijelom moje karijere, ali ja sam sebe ostavio u Dolini ćupova. Uvijek ću biti Željovac."

 

Dobre godine proveo si u Genku?

 

"Genk ima svoje mjesto u mom srcu. Moja prva sezona i osvajanje lige, igranje Lige prvaka i Kup UEFA s Genkom je najveći uspjeh u mojoj karijeri."

 

Bh. reprezentacija?

 

"Kruna karijere svakog igrača je onda kada zaigra za državni tim. Meni je uspjelo, odigrao sam 37 utakmica čime se jako ponosim. Bio sam dio one sjajne i neponovljive generacije sa Barbarezom, Baljićem, Hibićem, Bolićem..."

 

Manijaci?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Za Manijake ću imati uvijek samo jednu poruku: da ih puno volim i poštujem. Za mene je to najbolja navijačka grupa u BiH i uz njih je bilo lakše dolaziti do cilja. Ne bismo tolike trofeje osvojili da ih nije bilo uz nas. Manijaci, volim vas i neću vas zaboraviti", emotivno je Bešlija odgovorio na naše pitanje o Željinom dvanaestom igraču.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti