Bevanda: Hvala Švabi i ekipi

Nakon usvajanja Statuta

Bevanda: Hvala Švabi i ekipi

Adnan Beganović

Predsjednik Nogometnog saveza Zapadno - hercegovačkog kantona, Josip Bevanda, zadovoljan je jučerašnjim usvajanjem Statuta, a posebne pohvale uputio je Komitetu za normalizaciju i ambasadorima bh. nogometa.

"Statut je usvojen i to je u ovom trenutku najvažnije. Naša reprezentacija i klubovi nastavit će igrati u međunarodnim takmičenjima, a na nama je sada da na najbolji način posložimo stvari u savezu. Mislim da je Statut prihvatljiv za sve strane i da niti jedna komponenta ne treba biti nezadovoljna", rekao je Bevanda za SportSport.ba.

Prvi čovjek NSZHK uputio je pohvale na račun članova Komiteta za normalizaciju i ambasadora bh. fudbala.

"Svi su odradili lavovski dio posla. Znao sam da će sve biti u redu kada je na čelo Komiteta izabran Ivica Osim, te kada su za ambasadore bh. nogometa imenovane takve veličine kao što su Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez. Osim je posebna priča, doista je čovjek odradio veliki posao i zbog toga sam mu zahvalan. Iz našeg saveza pokrenut ćemo inicijativu da se Osima proglasi počasnim predsjednikom NSBiH. Mislim da je to najmanje što možemo uraditi", dodao je Bevanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije