Bevanda i Borisov pozvali na uzajamno poštovanje

Zajednički apel visokih zvaničnika Bugarske i BiH

Bevanda i Borisov pozvali na uzajamno poštovanje

M. Skaka

Premijer Bugarske Boyko Borisov danas je razgovarao sa Predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom o utakmici visokog rizika koju će Levski i Sarajevo odigrati sutra na Koševu.

Oba visoka zvaničnika izrazili su zabrinutost zbog eskalacije napetosti među navijačima dva suportstavljena kluba i nadu da pred susret i tokom njega neće biti novih provokacija ni sa jedne strane.

"Danas smo telefonskim putem razgovarali o predstojećoj utakmci i izrazili zabrinutost zbog rastućih tenzija.", stoji u zajedničkoj izjavi dva premijera. "Apelujemo na navijače oba kluba: fudbal je izvanredna igra u kojoj uživaju milioni ljudi širom svijeta i nema potrebe da vodi nasilju. I mi smo iskreni navijači i apelujemo na prijatelje koji će biti na stadionu: nemojte pokvariti igru! Ostavite igračima da pokažu ko je bolji na trenu i pokažite da vjerujete u njih, nemojte vrijeđati i ponižavati protivničke navijače."

"Pozivamo navijače oba kluba na odgovorno i suzdržano ponašanje u sportskom duhu uzajamnog poštovanja. Ovaj sport je mirna promocija talenata i prevazilazi kulturne, etničke i religisjke granice.", kaže se u zajedničkom saopštenju Borisova i Bevande.

"Bugarska i Bosna i Hercegovina su ključne zemlje za unaprjeđenje razumjevanja i kooperacije u regionu i primjer odličnih bilateralnih odnosa. Obje strane ostaće prijatelji i partenri i nakon utakmice Sarajevo - Levski. Neka sutra pobjedi sportski duh i prijateljstvo među dvije zemlje će biti još jače."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.