Bez dogovora oko trenera Modriče
U utorak bi se trebalo znati ko je će biti trener "uljara"?!

Na današnjem sastanku Upravnog odbora

Bez dogovora oko trenera Modriče

Upravni odbor Fudbalskog kluba Modriča Maxima, čiji je predsjednik Žarko Vujnić na današnjoj sjednici nije izabrao novog trenera popularno zvanih „uljara“.

Kako saznaje SportSport.ba, sjednica je prekinuta jer se članovi UO nisu mogli usaglasiti oko izbora šefa stručnog štaba. Navodno, najozbiljniji kandidat za užarenu klupu aktuelnog šampiona BiH kojem u prvom dijelu sezone nisu cvijetale ruže je Zoran Ćurguz, nekadašnji trener Laktaša.

Međutim, protukandidati su mu Milomir Odović, bivši prvi čovjek stručnih štabova Željezničara iz Sarajeva i banjalučkog Borca, ali i Borče Sredojević, prvi asistent Miroslava Ćire Blaževića, selektora fudbalske A reprezentacije BiH.

Uglavnom, u Upravi Modričana kažu da bi jedan od trojice pomenutih u utorak trebao biti promovisan za novog trenera, kada će biti održan novi sastanak rukovodstva kluba.

U prvom dijelu sezone Modriču je sa klupe predvodio Mitar Lukić, koji je prije nekoliko dana podnio ostavku na ovu funkciju, kako je rekao, zbog katastrofalnih uslova u kojima je radio i u kojima se danas nalazi klub.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.