Bez golova u finalu
Veron nije mogao protiv čvrstih Brazilaca

Copa Libertadores

Bez golova u finalu

Estudiantes i Cruzeiro odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala Copa Libertadoresa odigranoj u La Plati. Revanš je za sedam dana u Belo Horizonteu.

Od samog početka utakmice domaći igrači predvođeni Veronom su diktirali tempo meča, imali su više od igre, ali nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu gostiju iz Brazila koji su se isključivo orijentirali na odbranu vlastitog gola.

Za 90. minuta igre na gol Mariana Andujara uputili su samo dva udarca. Los Pincharratosi su napravili veliki broj prilika pred golom gostiju, ali Mario Boselli i Gaston Fernandez ovaj put nisu uspjeli pronaći način da smjeste loptu u mrežu Fabia.

Utakmicu su obilježili i grubi startovi s obe strane, pa je sudija podijelio po tri žuta kartona već na samom startu utakmice kako bi spriječio da se grubi startovi pretvore u incidente. Na kraju utakmice igrači Cruzeira su bili puno zadovoljniji jer revanš igraju pred svojim navijačima, dok se u Estudiantesu nadaju da će im otvorenija igra Cruzeira u revanšu pružiti priliku za kontra napade iz kojih bi mogli doći do titule.

ESTUDIANTES: Andujar – Cellay, Schiavi, Desabato, Re – Perez, Brana, Veron, Benitez ( Maxi Nunez) – Boselli, Fernandez ( Salgueiro )

CRUZEIRO: Fabio–Jonathan, Anderson, Leandro Silva, Magrao (Fabinho) – Henrique, Marquinhos, Wagner, Ramires – Kleber, Wellington

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.