Bez golova u Gradačcu, Borac prošao dalje

Osmina finala Kupa BiH

Bez golova u Gradačcu, Borac prošao dalje

E. Škorić

Banjalučki Borac je dobar posao napravio u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH, savladavši s 2:0 goste iz  Gradačca. Danas je na Banja Ilidži odigrano bez golova.

Iako je oko hiljadu domaćih navijača danas na Banja Ilidži priželjkivalo da njihovi ljubimci dostignu poprilično visoku prednost, mreže su mirovale tokom svih 90 minuta.

Novinarske bilježnice ostale su poprilično prazne na kraju. U prvih pola sata Borac je prijetio u dva navrata preko Markovića i Mikića, ali nije bilo izglednijih prilika.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je domaći sastav. U 35. minuti Avdukić je pogriješio, ali iskusni napadač Zvijezde Ristić nije uspio loptu glavom poslati u praznu mrežu.

Zvijezda je u nastavku, istina, imala više loptu u posjedu, ali jalovi pokušaji iz prekida nisu bili opasni po banjalučkog golmana Avdukića. Pokušao je Dragan Jović i sa uvođenjem Gavarića, Nezića i Delića...

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Borac je s ukupnih 2:0 prošao u četvrtfinale Kupa, dok će se nogometaši Zvijezde sada okrenuti prvenstvu, a već u subotu dočekuju GOŠK.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.