Bez golova u velikom derbiju

Bez golova u velikom derbiju

Veliki derbi holandskog prvenstva između PSV Eindhovena i Ajaxa na Philips stadionu nije opravdao očekivanja. Utakmica je završila bez golova, a više razloga za zadovoljstvo imali su gosti.

PSV je pobjedom mogao pobjeći Ajaxu na osam bodova prednosti, ali nije uspio, tako da su gosti iz Amsterdama ipak zadovoljniji napustili teren. Domaća momčad je imala više prilika za postizanje pogodaka, ali nije uspjela savladati vrlo dobrog Maartena Stekelenburga.

Feyenoord je odigrao najbolju utakmicu ove sezone i sa visokih 5:1 savladao Groningena. Utakmicu karijere odigrao je vezista Feyenoorda Georgino Wijnaldum koji je postigao četiri pogotka, od toga dva sa bijele tačke. Peti pogodak je postigao Ron Vlaar, dok je jedini gol za goste postigao Nicklas Pedersen.

Odličnu utakmicu su odigrali i AZ Alkmaar i Twente. Domaća momčad je imala pobjedu u rukama sve do 89. minute kada je Luuk de Jong poravnao rezultat i rastužio domaće navijače. Međutim, AZ nije psihološki pao, pa je u sudijskom vremenu preko Erika Falkenburga stigao do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.