Bez Mešića, Tosunović u sastavu
Damir Tosunović

FK Sloboda ide po bod ili tri na „Mokri dolac“

Bez Mešića, Tosunović u sastavu

Sakib Malkočević, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda u stanovitim je „problemima“ oko sastavljanja ekipe pred nedjeljno gostovanje svog kluba na „Mokrom docu“ i utakmice 17. kola Premijer lige BiH protiv „davljenika“ Posušja.

U susretu koji će početi u 15 sati neće moći računati na trojicu prvotimaca, Mirzu Mešića, Muhameda Omića i Muamera Zoletića.

„Mešić se povrijedio u utakmici prošlog kola sa Željezničarom i ima tri šava na glavi. Omić i Zoletić neće putovati sa nama u Posušje jer imaju po tri žuta kartona, što znači da nemaju pravo nastupa u 17. kolu. Međutim, vjerujem da će igrači kojima ukažem povjerenje ispuniti zadatke, te da ćemo se kući vratiti sa bodom ili tri“, rekao je Malkočević.

Pozitivna stvar za Tuzlake je što će Malkočević moći računati na Damira Tosunovića, ali gotovo sigurno i štopera Nikolu Mikelinija.

„Još ću razmisliti ko će igrati od prvog minuta?! U svakom slučaju imamo dovoljan fond igrača koji u ovoj polusezoni trebaju da se bori za osvajanje Kupa BiH, ali i pokušaj plasmana u Evropu kroz Premijer ligu BiH. U svakom slučaju, naša želja je da i poslije gostovanja u Posušju, gdje tradicionalno igramo dobro, ostanemo u samom vrhu tabele“, istakao je Malkočević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.