Bez nogometnih utakmica 2. i 3. oktobra

Preporuka iz Federalne uprave policije

Bez nogometnih utakmica 2. i 3. oktobra

O. Lekić

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić održao je danas sastanak s komesarima kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova na kome je razmatrana sigurnosna situacija na području FBiH za vrijeme održavanja predstojećih općih izbora.

Preporučeno je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine odgađanje nogometnih utakmica zakazanih za 2. i  3. oktobra ove godine te zaključeno da će, ako Nogometni savez BiH ne prihvati preporuku odlaganja utakmica, kantonalna ministarstva unutarnjih poslova donijeti rješenja o zabrani održavanja javnih skupova 2. i 3. oktobra ove godine.

Na sastanku su istaknuti preporuka Centralne izborne komisije BiH o neodržavanju javnih skupova za vrijeme predizborne i izborne šutnje i stav Operativnog štaba akcije ''Izbori 2010'' da je najveći broj policijskih službenika angažiran na osiguranju izbornih aktivnosti, gdje bi dodatni angažman policijskih službenika na nogometnim utakmicama mogao dovesti do ugrožavanja sigurnosne situacije u pogledu održavanja općih izbora, saopćeno je iz FUP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.