Bez pobjednika u duelu Libije i Zambije

Afrički kup nacija

Bez pobjednika u duelu Libije i Zambije

Reprezentacije Libije i Zambije odigrale su prvi današnji susret u okviru A-grupe Afričkog kupa nacija, a konačan rezultat glasio je 2:2.

Početak susreta kasnio je  75 minuta zbog loših vremenskih uvjeta i činilo se da neće biti mnogo golova, jer je teren bio natopljen. Međutim, desilo se nešto sasvim suprotno, a malobrojni gledaoci na Bata stadionu imali su priliku gledati možda i najljepši susret ovogodišnjeg izdanja AKN-a. 

Libija je u vodstvo došla već u petoj minuti. Walid Mhadeb je uposlio Ahmeda Sa'ada, koji iskosa sa lijeve strane pogađa mrežu Kennedyja Mweenea. U 29. minuti je došlo do rezultatskog poravnanja. Rainford Kalaba je uputio centaršut, a Emannuel Mayuka se sjajno snašao i tako došao do svog drugog gola na najvećoj smotri afričkog nogometa.

Na predah se otišlo bez vodstva jedne od ekipa. Drugo poluvrijeme je započelo na sličan način kao i prvo. Ahmed Sa'ad je ponovo bio strijelac, a igrala se 47. minuta.  Izabranici Hervea Renarda nisu dugo tugovali, jer su već u 54. minuti stigli do izjednačenja. Mayuka je asistirao Chrisu Katongu, koji pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:2. 

Na čelu grupe A sada se nalazi Zambija sa četiri boda, dok je ovo Libiji bio prvi bod. Libija će sljedeći susret igrati za četiri dana, a koplja će ukrstiti sa najvećim favoritom ove grupe, reprezentacijom Senegala.

Grupa A:
Libija - Zambija 2:2 (Sa'ad 5, 48 / Mayuka 29, Katongo 54) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.