Bez pobjednika u Superclasicu
Martin Palermo šalje loptu pored nemoćnog Daniela Vege

Argentina Apertura

Bez pobjednika u Superclasicu

Deseto kolo argentinske Aperture bilo je u znaku velikog derbija između River Platea i Boce Juniorsa u kojem nije bilo pobjednika.

U najvećem svjetskom derbiju River Plate i Boca Juniors su na Monumentalu odigrali 1:1. Prvo poluvrijeme je pripalo Riveru koji je golom Marcela Gallarda u 28. minuti poveo sa 1:0, ali je Boca u drugom dijelu odigrala mnogo bolje i golom velikog Martina Palerma u 63. minuti stigla do poravnanja.

Ovim bodom mnogo su zadovoljniji gosti koji još uvijek imaju izgleda za naslov prvaka, dok je River izgubio i svaku nadu. Ni promjena trenera nije donijela ništa dobrog za River. Leonardo Astrada je u dva susreta na klupi upisao dva remija i već se polako traži i njegova smjena.



Jedan od derbija kola su odigrali Colon i San Lorenzo, a slavio je Colon sa 2:1 i tako zasjeo na čelo tabele. Fernando Nieto je već u 5. minuti doveo Colon u vodstvo, a isti igrač je u 47. minuti povisio na 2:0. Gol za goste postiže Goux u 75. minuti utakmice.

Ostala trojka iz vrha je upisala sigurne pobjede. Banfield je s 3:0 bio bolji od Godoy Cruza, a dva gola je postigao Santiago Silva, a jedan je dodao Rodriguez. Estudiantes je minimalno golom Maura Bosellija bio bolji od Tucumana, dok je Newells slavio u gostima kod aktuelnog prvaka Veleza sa 2:1. Velez je golom Cristalda vodio, a onda je Boghosian s dva gola donio pobjedu Newellsu.

Rosario je golovima Brouna i Zelaye s 2:0 bio bolji od Independiente, dok je Arsenal golom Galvana s 1:0 bio bolji od Gimnasije. Identičnu pobjedu je upisala i Chacarita protiv Huracana, dok su Racing i Lanus, te Tigre i Argentinos igrali nerješeno 1:1.

Rezultati:

River Plate – Boca Juniors 1:1
Colon – San Lorenzo 2:1
Banfield – Godoy Cruz 3:0
Estudiantes – Tucuman 1:0
Velez Sarsfield – Newells 1:2
Rosario – Independiente 2:0
Arsenal – Gimnasia LP 1:0
Chacarita – Huracan 1:0
Racing – Lanus 1:1
Tigre – Argentinos Juniors 1:1

Poredak: Colon 21, Estudiantes, Banfield i Newells 20, San Lorenzo i Argentinos 19, Velez 18, Independiente 17 i Rosario 17, Boca Juniors 15.....River Plate i Chacarita 7, Huracan 6, Racing i Tigre 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.