Bez Salčinovića na prozivci, Jović očekuje bolje Sarajevo

Dragan jović izvršio prozivku

Bez Salčinovića na prozivci, Jović očekuje bolje Sarajevo

Pred početak priprema za nastavak sezone, trener Sarajeva, Dragan Jović je izvršio prozivku igrača te se potom obratio okupljenim novinarima.

"Već dogovaramo utakmice, i protvnike ćemo birati prema mjestu gdje budemo boravili. Bilo je dosta odlazaka, ali vjerujem da ćemo ih nadomjestiti kvalitetnim igračima, a jedan od onih koje smo već doveli je Amer Osmanagić kojeg vrlo dobro poznajem od ranije," istakao je Jović i dodao:

"Mjesto na kojem igra Osmanagić je ostalo upražnjeno nakon odlaska Husejinovića i mi smo tražili njegovu zamjenu dok je on još bio u klubu. Sigurni smo da će Amer opravdati naše povjerenje. Pored Osmanagića tu je i nekoliko naših juniora dok Salčinović danas neće biti na prozivci obzirom da mu dokumentacija još nije završena. Sutra bi sva papirologija trebala bit završena i on će se pojaviti na treningu. U kontaktu smo sa 4-5 kvalitetnih igrača i siguran sam da ćemo na proljeće biti bolji nego što smo bili jesenas. To ne govorim napamet, ali nećemo u javnost izlaziti sa imenima dok se sve ne završi. Mislim da ćete u naredna dva dana biti informisani o tome".

Dragan Jović se osvrnuo i na odlazak Zorana Beloševića iz kluba.

"Belošević je izrazio želju da nakon isteka ugovora karijeru nastavi u inostranstvu. Ispoštovali smo to maksimalno, a u isto vrijeme smo gledali i sebe. Jučer nam je poslao poruku, zahvalio se na saradnji i poželio mnogo sreće klubu".

U posljednje vrijeme se sve više špekuliše i o odlasku Ivana Sesara iz Sarajeva.

"Prioritet nam je novac. Ono što znam je to da bi Sesar u roku od dva dana trebao znati ime novog kluba. Ovaj klub ide u dobrom smjeru, ali još nismo na nivou da igrače prodajemo nakon dvije ili tri sezone. Međutim u dogledno vrijeme uz ovu politiku kluba i ako donesemo titulu na Koševo te stvari će se malo promijeniti, Sarajevo neće morati zagristi na prvu ponudu za svakog igrača", rekao je Jović na kraju.

"Drago mi je što sam stigao u Sarajevo, nadam se da ću opravdati povjerenje te da ćemo svi zajedno ispuniti klupske ambicije", istakao je između ostalog novi igrač Sarajeva, Amer Osmanagić.


Spisak igrača: Abdihožić, Ademović, Bandović, Čizmić, Čomor, Dupovac, Hadžić, Faris Handžić, Mijušković, osmanagić, Plakalo, Radovac, Sesar, Suljić, Šehović, Šunjevarić, Tadejević, Torlak, Zlatković, Čiva, Muharemović, Alem Plakalo, Račić.

Tatomirović će se ekipi priključiti za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.