Evropa u šoku: Ubijen fudbalski menadžer, pojavio se i snimak ubojstva

Sarađivao i sa reprezentativcima

Evropa u šoku: Ubijen fudbalski menadžer, pojavio se i snimak ubojstva

H. Zilić

Fudbalsku Evropu potresla je vijest da je jučer ubijen fudbalski menadžer Romans Bezzubovs.


Latvijska policija još traga za počiniteljima, a pojavio se danas i snimak na internetu, gdje se vidi kako je na jednoj raskrsnici u Rigi pucano na automobil kojeg je vozio Bezzubovs.

Snimak je zgorzio latvijsku, ali i evropsku javnost, odnosno način na koji je ubistvo izvršeno.

Bezzubovs je bio jedan najpoznatijih latvijskih menadžera, radio je sa mnogim latvijskim reprezentativcima. Nekima od njih je sređivao i unosne transfere prvenstveno u Rusiju i Poljsku.

I sam je bio fudbaler. Nastupao je za Jurmalu, Daugavu, karijeru je počeu u Skontu, a imao je epizodu i u albanskom Bylishu. Igrao je na poziciij napadača, a karijeru je okončao 2012. godine,kada se preselio u menadžerske vode.

Nije još poznat motiv zbog kojeg je ubijen Bezzubovs. Navijači Daugave odali su počast svom bivšem fudbaleru.

Pojedine špekulacije u latvijskim medijima govore da Bezzubovs nije imao čiste račune sa pojedinim agencijama s kojim je sarađivao.

Više detalja oko ovog tragičnog događaja znat će se do kraja sedmice.

Top Komentari

bistrik87
nije ga neko ovjerio sto je posten bio ovako ce i Osima hahah
0 7
MethodMan
Koga predstavlja koje igrače tu vam je rješenje o ubistvu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi