Bh. fudbaleri sa Mladosti putuju u Evropu

Superligaši dobili licencu

Bh. fudbaleri sa Mladosti putuju u Evropu

D. Vejo

Fudbalski klub Mladost iz Lučana i Vojvodina iz Novog Sada dobiće licencu za evropska takmičenja. 

Ovo je bila jednoglasna odluka Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno drugostepeno tijelo u tom postupku.

Radi obimnosti dokumenata i dokaza koji su dostavljeni u žalbama klubova, Komisija je morala sjednicu da održi u dva dana. 

Partizan će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a borbu za grupnu fazu Lige Evrope vodiće Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost.

Svakako da su ovo sjajne vijesti za tim iz Lučana, koji prolazi kroz svoje istorijske trenutke za klub. Priliku da igraju u Evropi, imaće i bosanskohercegovački fudbaleri koji nastupaju za Mladost, a to su bivši mladi reprezentativac BiH Miloš Šatara i Siniša Saničanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi