Bh. juniori nadigrali Sloveniju
Foto: Radio Bosanska Krupa

Međunarodna prijateljska utakmica

Bh. juniori nadigrali Sloveniju

U međunarodnoj prijateljskoj fudbalskoj utakmici juniorska reprezentacija BiH igrači do 19 godina (U-19) savladala je danas vršnjake iz Slovenije rezultatom 3:1.

U veličanstvenom ambijentu pred oko 6.000 gledalaca na gradskom stadionu u Bosanskoj Krupi pod pokroviteljstvom Općine i načelnika Armina Halitovića golove za naš tim postigli su Haris Handžić u 2., Ervin Gadžo u 27. i Dragan Džaković u 81. minutu.

Počasni gol za goste dao je Adnan u Bešić u 32. minutu.

Bila je ovo pretposljednja provjera izabranika selektora Zorana Bubala za drugi krug kvalifikacija za plasman na EP koji naše juniore očekuje krajem maja u Engleskoj, a protivnici će osim domaće selekcije biti Škotska i Slovačka.

U četvrtak na stadionu NK Krajina u Cazinu bh. reprezentativci odigraće posljednji kontrolni susret protiv istog rivala koji se takođe plasirao u narednu rundu kvalifikacija za EP, a igraće protiv vršnjaka iz Rusije, Bjelorusije i Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.