Bh. kadetkinje pobjednice UEFA razvojnog turnira

Pobjedile i Azerbejdžan

Bh. kadetkinje pobjednice UEFA razvojnog turnira

Ženska "U-16" reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici Azerbejdžan sa 2:1 i tako sa maksimalnih 9 bodova osvojila prvo mjesto na UEFA razvojnom turniru.

Azerbedžanke su do prednosti došle u 20' kada se Nisrine Maria Zerioul nakon jednog prekida najbolje snašla u šesnaestercu bh. tima i poslala loptu iza leđa Larisse Bešić. Osim gola za Azerbejdžan prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo prilika.

Dobar pokušaj sa distance imala je Sofija Krajšumović u 44', ali je azerbejdžanska golmanica loptu izbacila u korner.

Bosna i Hercegovina do izjednačenja dolazi u 50'. Krajšumović šalje loptu ka Almi Krajnić koja sa oko 12 metara snažnim udarcem pogađa gornji desni ugao gola Nargiza Aliyeve.

Elma Husić je u 64' pokušala iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali nije bila precizna.

Husić je u 73' direktno iz kornera zamalo postigla gol, ali je Aliyeva uspjela da izbaci loptu u polje, a u nastavku akcije odbranila je i udarac Dejane Marković sa oko pet metara.

Sofija Krajšumović je u 77' iskoristila svoju brzinu, povukla je loptu sa svoje polovice terana, krenula sama ka protivničkom golu, zaobišla i golmanicu i pogodila za konačnih 2:1 u korist Bosne i Hercegovine.

"Čestitam igračicama na osvajanju turnira. Današnja utakmica je bila najteža. Znali smo da je Azerbejdžan ratoborna ekipa i pripremali smo igračice na to. Bilo je zanimljivo i sretni smo zbog pobjede“, rekao je nakon utakmice selektor Ilija Lucić.

Naše reprezentativke su čestitale rođendan i poželjele brz oporavak napadačici Sajri Fejzić koja je zbog povrede propustila turnir.

Azerbejdžan-Bosna i Hercegovina 1:2 (1:0)

Stadion: Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Nejra Brčaninović.

Sudije asistenti: Kenita Kero, Merima Homrac.

4. sudija: Amina Gluhić.

Golovi: 1:0 Zerioul (20'), 1:1 Krajnić (49'), 1:2 Krajšumović (77').

Žuti kartoni: Bozkaya, Zamanli (Azerbejdžan).

Azerbejdžan: Nargiz Aliyeva, Alina Nahmarova, Nigar Mirzaliyeva, Dilara Solevdeli, Laman Niftaliyeva, Seval Cakan, Nahida Nammadova, Laman Mustaafazade, Nisrine Maria Zerioul, Nazrin Mamiyeva, Nezlihan Bozkaya. Igrale su još: Lamia Alizapa, Melisa Ersov, Birgul Celik. Selektor: Siyasat Asgarov.

Bosna i Hercegovina: Larissa Bešić, Nikolina Vasiljević, Melisa Sipović, Jasmina Imširović, Fadila Mujkić, Alma Krajnić, Elma Husić, Sofija Krajšumović, Matea Topalović, Franciska Markota, Dejana Marković. Igrale su još: Naida Haračić, Sajra Eminović, Elmina Sarajlić, Varvara Šešlija, Azemina Saldum, Edina Omićević, Franciska Markota, Samra Bajrić, Josipa Radoš. Selektor: Ilija Lucić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi