Bh. kadetkinje poražene na početku elitnog kruga kvalifikacija
Foto: nfsbih.ba

Poljakinje slavile ubjedljivu pobjedu

Bh. kadetkinje poražene na početku elitnog kruga kvalifikacija

Ženska U17 reprezentacije BiH danas je počela kvalifikacije u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ipak, bh. kadetkinje su u prvom kolu grupe 6 odigranom u Etno selu Stanišići poražene od vršnjakinja iz Poljske rezultatom 0:4.

Poljakinje su veoma rano stigle do vodstva. Igrala se 9. minuta kada je Paulina Tomasiak nakon odličnog prodora pogodila za 0:1.

Imale su potom gošće još nekoliko prilika, ali je i BiH mogla do izjednačenja u 22. minuti. Ipak, Fejzić i Krajnić nisu uspjele iskoristiti lošu reakciju odbrane Poljske, pa je ostalo 0:1.

Dvije minuta kasnije Poljska stiže do 0:2. Achinska je realizovala nastrožiju kaznu koja je dosuđena nakon prekršaja naše golmanice Iman Šljivo nad Kingom Kozak.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:2, a do novog gola Poljakinje stižu u 72. minuti kada je za 0:3 pogodila Filipczak. Konačnih 4:0 postavila je Agnieszka Glinka u 4. minuti sudijske nadkonade vremena.

"Čestitam igračicama Poljske na zasluženoj pobjedi. Mi nismo iskoristili naše prilike. Povreda kapitenke Ajle Zukić nas je takođe poremetila. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se što bolje spremimo za sljedeći meč i pokušamo ostvariti bolji rezultat", istakao je po nakon susreta selektor BiH Ilija Lucić.

BiH - Poljska 0:4

BiH: Iman Šljivo, Frančeska Šimić (60. Selma Hasić), Dušica Lukić, Lara Ganić, Đula Velagić, Sofija Krajšumović (64. Fadila Mujkić), Irma Jusanović, Sajra Fejzić, Elma Husić, Andrea Gavrić, Alma Krajnić (70. Layla Brzović).

Poljska: Sara Kierul, Oliwia Silny, Zuzanna Radochońska, Paulina Tomasiak (76. Agnieszka Glinka), Wiktoria Zieniewicz, Kinga Kozak, Paulina Filipczak, Adriana Achcinska, Zofia Buszewska, Klaudia Homa (64. Paulina Oleksiak), Alexis Legowski (70. Wiktoria Kiszkis).

BiH će u utakmici drugog kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija odmjeriti snage sa selekcijom Austrije, a ovaj meč je na rasporedu 22. marta od 15:00 u Etno selu Stanišići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi