Bh. nade 11. avgusta protiv Slovenije
Tulić ne mijenja pobjedničli tim koji je savladao Crnu Goru

Tulićevi izabranici gostuju u Velenje

Bh. nade 11. avgusta protiv Slovenije

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. avgusta odigraće prijateljsku utakmicu protiv Slovenije u Velenju, a ovo će ujedno biti generalna proba pred start kvalifikacija i utakmicu protiv Luksemburga, 4. septembra.

„Dogovorili smo utakmicu sa Slovencima, jer smo im bili „dužni“ gostovanje zbog toga što su oni dva puta igrali protiv nas u Orašju i Modriči. Ujedno, ovo će nam biti posljednji test pred start kvalifikacija i biće odlična prilika da vidimo na čemu smo“, izjavio je Branimir Tulić za SportSport.ba.

Tulić je prokomentarisao i spisak za kontrolni meč sa Lihtenštajnom, na kojem nema nekoliko igrača koji bi bile okosnice u našem mladom timu.

„Ovo nije prvi put da imam problema sa sastavljenjem tima. Zeca je Ćiro uzeo u A reprezentaciju, Adnan Zahirović i Anes Haurdić će biti uz U-19 reprezentaciju, a Muhamed Mujić i Ognjen Vranješ će biti uz novinarsku selekciju“, kaže Tulić, dodavši:

“U budućnosti neću puštati igrače ako nije u pitanju A reprezentacija. Smatram da je i mlada reprezentacija bitna, odnosno da je po važnosti odmah iza A tima. Ovaj put ne želim remetiti planove selekotru U-19 reprezentacije koja igra odlučujuće utakmice i ne želim ja biti krivac za eventualni neuspjeh. Ali, još jednom ističem da je ovo posljednji put da popuštam.“ 

Selektor naših nada naglasio je da početni sastav protiv Lihtenštajna neće pretrpiti mnogo izmjena u odnosu na meč sa Crnom Gorom koji smo igrali u svgustu prošle godine.

„Pojedinim igračima ovo će biti posljednja prilika da se dokažu i nametno. Ukoliko ne zadovolje protiv Lihtenštajna neće biti u kombinacijama za kvalifkacione utakmice“, decidan je Tulić.

Naše nade uoči meča sa Lihtenštajnom okupiće se 31. maja u Bosanskoj Gradišci, gdje će odraditi jedan trening, a onda će krenutu prema Vaduzu. Planirano je spavanje u Austriji, gdje će odraditi dva treninga, a isto toliko treninga imaće i u Vaduzu. Susret protiv Lihtenštajna igra se 3. juna sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije