Bh. nogometašice saznale protiv koga igraju u baražu za Svjetsko prvenstvo

Duel debitanata

Bh. nogometašice saznale protiv koga igraju u baražu za Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće protiv Velsa u doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Na današnjem žrijebanju odlučeno je da izabranice Samire Hurem u baražu igraju protiv Velsa, još jednog debitanta.

Ovaj meč se igra 6. oktobra, dakle samo jedan, a pobjednik u drugom kolu baraža gostuje Švicarskoj 11. oktobra.

U prvom kolu baraža igraju još:

Škotska - Austrija
Portugal - Belgija

U drugom kolu će se sastati još pobjednik meča Škotska/Austrija i Republika Irska, te pobjednik meča Portugal/Belgija i Island.

Bh. nogometašice su, podsjetimo, nakon bodva protiv Azerbejdžana nedavno ostvarile historijski rezultat i uspjele da se domognu baraža.

Iz naše grupe direktno na Svjetsko prvenstvo se plasirala Danska koja je protutnjala kroz ovu grupu i u devet utakmica osvojila maksimalnih 27 bodova uz gol razliku 43:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi