Bh. reprezentativac želi brz oporavak
Ibišević je već započeo rehabilitaciju

Ibišević: puno mi znači podrška svih

Bh. reprezentativac želi brz oporavak

"Prvih nekoliko dana je bilo veoma teško. Trenutno je situacija mnogo bolja. Sada želim gledati samo pozitivno na sve ovo što mi se dogodilo, kako bi se što prije oporavio od povrede i kako bi u maksimalno kratkom periodu ponovo zaigrao."

"Sada je situacija bolje.", rekao je Vedad Ibišević u svom prvom intervjuu iz bolničke postelje sa St. Elizabeth klinike u Heidelbergu, gdje je u petak podvrgnut operativnom zahvatu prednjih križnih ligamenata desnog koljena, a koju je zadobio u srijedu, u La Mangu u prijateljskoj utakmici protiv Hamburgera.

Podjsetimo, Ibišević će morati pauzirati pola godine i za njega je, nažalost ova sezona završena.

„Naravno, teško je da u bolnici može biti lijepo, ali moram reći da je dobro. Najbitnije je da je operacija protekla dobro, da koljeno nije povrijeđeno i da sve izgleda prilično dobro“, istakao je Ibišević.

„Bolilo me koljeno i srce“

Naš reprezentativac objasnio je šta se dogodilo nesretne srijede i kako je došlo do povrede.

„Poslije jednog duela sa Jerome Boatengom odmah sam znao da nešto nije u redu. Međutim, nastavio sam igrati, a tek kasnije sam osjetio prave bolove. Odmah sam pregledan u Španiji, kada je posumnjano na rupturu ligamenata, ali sam morao na detaljne pretrage u Njemačku. Jako teško sam se osjećao kada je i dodatni pregled potvrdio prvobitne sumnje. Osim bolova u koljenu, odmah nakon povrede nešto me je „stezalo i u srcu“. Teško je riječima opisati kako sam se osjećao“, prisjeća se Ibišević, dodavši:

„U Heidelberg su samnom iz Španije doputovali pomoćni trener Tomislav Marić i fizioterapeut Thomas Schuster. Oni su mi bili velika podrška, ali ne mogu zaboraviti ni sve ostale koji su me hrabrili putem SMS poruka, od saigrača iz kluba i reprezentacije, čelnika kluba, ljudi iz Saveza, novinara i običnih ljudi. Zvao me i selektor Miroslav Ćiro Blažević, a iz BiH sam zaista dobio veliki broj poruka podrške. Telefon mi neprestano zvoni. To mi zaista puno znači i daje mi nadu da će na kraju sve biti u redu. Svojim saigračima iz Hoffenheima želim mnogo sreće u nastavku prvenstva u borbi za šampionsku titulu.“

Bolnicu napušta sredinom neredne sedmice


Ibišević će St. Elizabeth kliniku u Heidelbergu napustiti sredinom naredne sedmice, a već je počeo sa rehabilitacijom.

„Ne znam tačno, ali mislim da bi u srijedu ili četvrtak mogao napustiti bolnicu. Rehabilitacija je već počela i već lagano mogu pomijerati koljeno. Istina, pravim male pokrete, ali nadam se da će iz dana u dan biti sve bolje i bolje“, nada se Ibišević.

I redakcija SportSport.ba želi brz oporavak našem Ibiševiću, Idolu nacije! Sretno Vedo!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.