Bh. reprezentativci uglavnom pauzirali

Zmajevi u Evropi

Bh. reprezentativci uglavnom pauzirali

Edmir Škorić

Nakon pauze zbog reprezentativnih nastupa, počela su nacionalna prvenstva. Donosimo učinak bh. reprezentativaca u vikendu iza nas.

Kenan Hasagić: Naš golman nije branio u visokoj pobjedi Istanbul Buyuksehira nad Samsunsporom (3:0) u utakmici 6. kola turske Superlige, u kojoj je mladi bh. reprezentativac Edin Višća upisao dvije asistencije.

Asmir Begović: Ponovo je briljirao na golu Stoke Cityja, koji je u 8. kolu s 2:0 savladao Fulham i zauzeo sedmu poziciju u Premiershipu.

Asmir Avdukić:
Branio 90 minuta u remiju sa Čelikom u Zenici, u utakmici 10. kola Premijer lige BiH. Odbranio je i penal Emiru Hadžiću u 79. minuti i najzaslužniji je što njegov tim nije doživio poraz.

Boris Pandža: Odigrao 90 minuta u odbrani Mechelena, koji je na svom stadionu s 2:1 izgubio od Cercle Bruggea u utakmici 10. kola belgijske Jupiler lige.

Saša Papac: Nije nastupio u remiju Gl. Rangersa i St. Mirrena (1:1) u utakmici 11. kola škotske Premier lige.

Emir Spahić:
Kapiten bh. tima odlično obavio posao u pobjedi Seville nad Sporting Gijonom (2:1). Dobio je i javnu opomenu u 35. minuti, pa će zbog suspenzije propustiti gostovanje Barceloni u narednom kolu.

Adnan Mravac: Odigrao svih 90 minuta u remiju sa Sturmom u 11. kolu austrijske Bundeslige. Pored Mravca, za Mattersburg je nastupio i Nedeljko Malić.

Mensur Mujdža:
Zbog teške povrede van terena na dva mjeseca. Njegov Freiburg kod kuće je poražen od HSV-a.

Elvir Rahimić:
CSKA i Terek podijelili su bodove u Moskvi (2:2), a Rahimić je nakon dužeg vremena odigrao svih 90 minuta za svoj tim. 'Požutio' je u 29. minuti.

Semir Štilić:
Lech je u desetom kolu poljske Ekstraklase s 1:0 savladao Koronu Kielce, Štilić je igrao svih 90 minuta. Za tim iz Poznana nastupio je i Jasmin Burić, bivši golman Čelika. U redovima gostiju nastupio je bh. internacionalac Vlastimir Jovanović.

Miralem Pjanić:
Svih 90 minuta igrao u porazu od Lazija u rimskom derbiju. Asistirao je Osvaldu kod vodećeg gola u petoj minuti, a pripala mu je pozicija polunapadača, budući da je kapiten Rome Francesco Totti povrijeđen.

Zvjezdan Misimović: Dinamo je u St. Petersburgu remizirao sa Zenitom.  Misimović ušao u igru u 84. minuti.

Darko Maletić: Aktobe u 8. kolu kazahstanskog šampionata izgubio u Astani od istoimene ekipe s 3:2. Maletiću je pripalo 90 minuta.

Adnan Zahirović:
Spartak je u Nalčiku zaustavio Samuela Eto'a i društvo. Bilo je 1:1, a naš reprezentativac nije igrao za Spartak, iako je bio na klupi.

Senad Lulić:
Ušao u igru u 46. minuti (rimski derbi Roma - Lazio), a do kraja utakmice njegov tim je preokrenuo rezultat i slavio s 2:1. Italijanski mediji, ali i trener te predsjednik Lazija hvale nastup našeg reprezentativca.

Senijad Ibričić:
Lokomotiv je s 3:2 u Moskvi savladao Tom Tomsk u 27. kolu ruske Premier lige, Ibričić je iz penala zabio vodeći pogodak u 20. minuti. Iz igre izašao u 65. minuti.

Haris Medunjanin:
Nije bio u kombinacijama u ekipi Maccabija iz Tel Aviva, koja je poražen a s 2:1 na gostovanju kod Ironi Kiryat Shmone.

Zlatan Muslimović:
Još uvijek bez kluba.

Edin Džeko:
Roberto Mancini ga odmarao u pobjedi nad Aston Villom (4:1), baš kao i Davida Silvu, Sergija Aguera i Samira  Nasrija. Očekuje se da bude u sastavu protiv Villarreala u Ligi prvaka.

Vedad Ibišević:
Konačno se oporavio. Zaigrao pola sata za Hoffenheim u Stuttgartu. Domaći tim je slavio s 2:0.

Ermin Zec: Posljednjih 15 minuta igrao za Genclerbirligi u visokoj pobjedi nad Antalijom (3:0) u utakmici 6. kola turske Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.