Bh. stručnjak ostao bez posla poslije loših rezultata

Kraj epizode na Novom Zelandu

Bh. stručnjak ostao bez posla poslije loših rezultata

Bosanskohercegovački trener Darije Kalezić (48) završio je svoju epizodu u Wellington Phoenixu.

Na klupi ovog tima koji se takmiči u australskoj ligi Kalezić je proveo nešto manje od godinu dana, a rezultati koje je Wellington Phoenix bilježio pod njegovim vodstvom bili su ispod očekivanja, pa je razlaz bio neminovan.

"S obzirom da se čelnicima nisam uspio dogovoriti oko saradnje u budućnosti, najbolje za obje strane je bilo da se raziđemo odmah, kako bi novi trener imao dovoljno vremena da upozna tim", kazao je Kalezić, dodavši:

"Meni je bilo zadovoljstvo raditi u Wellington Phoenixu. Želim se zahvaliti svima na podršci, a posebno navijačima koji su uistinu fenomenalni. Raditi na Novom Zelandu za mene je bilo ogromno iskustvo", poručio je ovaj Mostarac koji je Wellington Phoenix ostavio na posljednjem mjestu u australskoj ligi.

Podsjetimo, nekadašnji fudbaler Veleža je na kormilo Wellington Phoenixa stigao prošlog ljeta. Prethodno je vodio Al-Taawon iz Saudijske Arabije, engleski Stockport, belgijski Zulte Waregem, te holandske klubove PSV Eindhoven, Rodu i Graafschap.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti