Bh. trener koji je uveo Twente u elitu već dobija ponude
Foto: FC Twente

Postao tražen

Bh. trener koji je uveo Twente u elitu već dobija ponude

Marino Pušić, bosanskohercegovački trener koji je nedavno uveo Twente u Eredivisiju, neće dugo tragati za novim poslom.

Pod Pušićevom palicom Twente se u ovoj sezoni 'prošetao' ligom i nakon jedne godine izborio plasman u elitu, odnosno Eredivisiju, ali kao nagradu ovaj 47-godišnji Mostarac na kraju je dobio - otkaz.

Zbog takve odluke negodovali su i navijači holandskog kluba, ali na kraju je presudilo 'neslaganje u pojedinim stvarima', pa je Pušić došao u situaciju da mora tragati za novim poslom. Po svemu sudeći, potraga neće trajati dugo, jer već sada ima poprilično mnogo interesovanja za njegovim uslugama.

Pušiću su se javili klubovi iz Belgije, zatim Njemačke, a informacije iz holandskih medija govore kako ga na svojoj klupi želi vidjeti i tamošnji drugoligaš Almere City, na čijoj klupi bi trebao naslijediti Olea Tobiasena koji se vodi kao privremeni trener.

Odnedavno Pušić u drugom rangu holandskog nogometa nosi i lentu najboljeg trenera, koja mu je dodijeljena glasovima trenera i kapitena klubova nakon što je s Twenteom napravio veliki uspjeh. 

Podsjećamo, Pušiću je posao na Twenteovoj klupi bio ujedno i prvi samostalni u trenerskoj karijeri. Prethodno je u ovom klubu bio asistent, a istu funkciju je ranije obnašao u azerbejdžanskom Interu iz Bakua, te NAC Bredi u kojoj je srađivao sa Trebinjcem Nebojšom Gudeljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi