Bh. trio osvojio bod kod Č. Budejovica

Bh. trio osvojio bod kod Č. Budejovica

Teplice su u okviru desetog kola češke Gambrinus lige osvojile bod na gostovanju kod Čeških Budejovica, a u ovom susretu nastupila su sva tri naša internacionalca.

Antonin Rosa, 24-godišnji defanzivac, doveo je nekadašnji klub Jiržija Plišeka, sadašnjeg trenera Sarajeva, u vodstvo u 11. minuti.

Teplice su uspjele sačuvati vodstvo do 86. minute. Domaći su preko Zdeneka Ondrašeka došli do veoma vrijednog boda, međutim Češke Budejovice i dalje su na samom dnu tabele.

Od prve minute u ovoj utakmici zaigrali su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović, dok je mladi veznjak, Aldin Čajić, u igru ušao u 74. minuti kada je zamijenio Štepana Vuchoušeka.

U drugoj utakmici koja je igrana u terminu od 15 sati Jablonec je sa visokih 5:1 savladao Pribram i ostao na drugoj poziciji Gambrinus lige.

Čak pet različitih igrača postiglo je golove za domaće. U strijelce su se upisali Lafata, Kovarik, Pitak, Kopic i legendarni čeh Jarolim, dok je za goste gol postigao Papšiys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.