BHF odaju počast Vedranu Puljiću

Na utakmici sa Estonijom

BHF odaju počast Vedranu Puljiću

Adnan Beganović

BHF, navijačka grupa svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, ovim poziva sve Bosance i Hercegovce koji će prisustvovati susretu između Estonije i BiH da zajedno sa nama odaju počast nastradalom navijaču FK Sarajevo, Vedranu Puljiću koji je ubijen iz pištolja uoči utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Molimo vas da ispoštujete slijedeće:

* Prve 24 minute bez navijanja. Vedranov zivot je nasilno prekinut u 24. godini i najmanje sto mozemo da uradimo je da ga ispostujemo sa te 24 minute tisine !!

** Bez transparenata prvo poluvrijeme. Ograda ce u prvom poluvremenu biti pokrivena crnim najlonom !!

*** Na ulazima će biti dijeljeni crni papiri formata A-3 koje je zamišljeno da podignemo u 24. minuti susreta. Istovremeno biće istaknuta parola sa Vedranovim imenom !!


Ovim putem vas još jednom molimo da nam pomognete u našoj nakani da odamo počast bratu po navijanju. Sve probosansko-hercegovačke grupe su izrazile svoje zgražanje na ovaj događaj i uputile su svoja saučesća porodici nastradalog, pomozite nam da i mi uradimo isto!

Savršeno smo svjesni kompleksne situacije i važnosti utakmice u Tallinu i vjerujte nam da nikome te 24 minute neće biti teske kao nama koji ovu reprezentaciju pratimo uvijek i svugdje zadnjih 10 godina ali ovo je nešto sto je više od igre, nešto što je jače od svih nas.


Podsjećanja radi, na Vedrana Puljića je prema navodima MUP-a pucao Oliver Knezović koji se u Široki Brijeg doselio za vrijeme rata iz Sarajeva. On je bio pripadnik Kažnjeničke bojne HVO-a kojom je zapovjedao haški osuđenik Mladen Naletiliđ Tuta. Prema dostupnim informacijama, Knezović je uspio pobjeći iz pritvora Sudske policije u Širokom Brijegu u noći s ponedjeljka na utorak. To se dogodilo unatoč tome što je sudska policija raspolagala svim sredstvima koja su nužna da bi on bio zadržan u pritvoru. U toku je procjena jesu li sudski policajci pritom učinili i kazneno djelo te ima li osnove protiv njih pokrenuti kazneni postupak.

Svi smo mi Vedran Puljić !!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti