Bičakčić iz Stuttgarta prešao u Braunschweig

Iz prve u drugu ligu

Bičakčić iz Stuttgarta prešao u Braunschweig

Edmir Škorić

Mladi 21-godišnji bosanskohercegovački nogometaš Ermin Bičakčić potpisao je ugovor sa njemačkim drugoligašem Braunschweigom.

Bičakčić, koji osim bh. ima i njemačko državljanstvo, napustio je redove Stuttgarta i potpisao ugovor do 2013. godine s Braunshcweigom, osmoplasiranim klubom 2. Bundeslige.

U srijedu će se pridružiti svojim novim suigračima na pripremama u Španiji. Bičakčić je od 2009. godine član druge momčadi Stuttgarta, za koju je u trećoj ligi odigrao 23 utakmice.

Ima i jedan nastup za prvu ekipu Švaba u Bundesligi i to u prošloj sezoni. Nastupao je za U-18 reprezentaciju Njemačke i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.