Bičakčić: Kada nas krene gol počet ćemo pobijeđivati

Čelični na nivou

Bičakčić: Kada nas krene gol počet ćemo pobijeđivati

Ermin Bičakčić nezamenjiv je u timu Eintrachta iz Braunschweiga. Popularni Čelični odigrao je odličnu utakmicu odigrao u nedjelju na Weser stadionu u Bremenu gdje je Braunschweig došao do prvog boda u drugom dijelu sezone. 

Bičakčić je bolje igre i rezultate novajlije u Bundesligi najavio nedavno u izjavi za Kicker, a da su njegove riječi imale smisla pokazao je nedjeljni meč.

„Igrali smo na gostujućem terenu, ali nismo samo mislili na odbranu svog gola. Imali smo za nijansu bolji posjed lopte, što je po meni još jedan pokazatelj da smo kao tim napredovali,“ kazao je Bičakčić za zvaničnu stranicu Bundeslige, te još dodao:

„U odbrani smo svi dobro odigrali, dok je prema naprijed zakazala realizacija. Ukoliko na narednim utakmicama počnemo koristiti prilike koje stvorimo onda ćemo umjesto jednog osvajati po tri boda. Bod iz Bremena je pozitivna stvar, sada umjesto 11, imamo 12 bodova.“

Braunschweig u narednom kolu igra protiv Borussije Dortmund na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.