Bičakčić u izboru za najboljeg sportistu Braunschweiga
Foto: Hasan Bratić

Priznanje za Zmaja

Bičakčić u izboru za najboljeg sportistu Braunschweiga

Fudbalski reprezentativac BiH Ermin Bičakčić 2012. godine stigao je iz Stuttgarta u redove svog sadašnjeg kluba Eintrachta iz Braunschweiga, a nedugo zatim sa popularnim Lavovima izborio je nakon 30 godina povratak u Bundesligu.

Nije dugo trebalo Zmaju da svojom borbenošću i požrtvovanošću u igri i odnosnom prema klubu postane jedan od glavnim miljenika navijača sa Eintracht-Stadiona.

Koliko je bh. reprezentativac popularan u Braunschweigu svjedoči i izbor najboljeg sportiste ovoga grada gdje se bh. reprezentativac našao u konkurenciji sa još petoro sportista iz ovoga grada. 

Telefonsko glasanje traje do danas, a pored bh. reprezentativca u konkurenciji za najboljeg sportistu Braunschweiga su Pia Oldhafer, nogometašica ženskog kluba Eintracht Braunschweig, košarkaš SG Braunschweiga Dennis Schröder, košarkašica Britta Hueske-Böcher, Kerim Homri (američki fudbal) i Wiebke Röhrbein (kendo).

Svi oni koji žele i imaju mogućnost za bh. reprezentativca mogu glasati pozivom na broj 01378 / 42 82 31*.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.