"Biće još golova"

Sanel Jahić za SportSport.ba

"Biće još golova"

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Sanel Jahić sinoć je za AEK u pobjedi nad Kavalom postigao svoj prvijenac, a u razgovoru za SportSport.ba naš internacionalac je istakao da je sretan zbog pogotka, ali da su nova tri boda na kontu njegove momčadi najbitnija.

"Konačno ga i ja zabih", pomalo u šali rekao je na početku razgovora za naš portal Sanel Jahić i dodao:

"Susret sa Kavalom bio je od velike važnosti za našu momčad jer smo pobjedom gotovo obezbjedili učešće u Play - offu. Ja ću posebno pamtiti ovaj susret jer postigao sam svoj prvi pogodak u dresu AEK-a, a nadam se da ću do kraja prvenstva pogoditi još koji put."

U grčkom prvenstvu velika borba za titulu se vodi između Panathinaikosa i PAOK-a. Prvak će obezbijediti nastup u Ligi prvaka dok će momčadi plasirane od drugog do petog mjesta igrati mini ligu i najbolji u istoj također će u narednoj sezoni igrati u Ligi prvaka.

"Panathinaikos i PAOK vode veliku borbu za tiulu, no ja mislim da će Panathinaikos biti prvak. Imaju bolju momčad, a i bolji raspored do kraja prvenstva. Nama je najbitnije da do kraja prvenstva sto više smanjimo zaostatak za drugoplasiranom i trećeplasiranom momčadi kako bi se u Play-offu ravnopravno uključili u borbu za drugu poziciju", rekao je Jahić.

Miralem Pjanić srušio je veliki Real, a Jahić je istakao da je presretan zbog našeg mladog reprezentativca te da će do kraja Lige prvaka biti vatreni navijač Lyona.

"Drago mi je zbog Miralema jer doista se radi o jednom neiskvarenom momku koji živi fudbal. Zaslužio je sve što je do sada postigao i nadam se da će napraviti sjajnu karijeru, a da će Lyon u ovoj sezoni još koji put iznenaditi", istakao je bh. reprezentativac.

Razgovarati sa Jahićem, a ne spomenuti Željezničar bila bi prava šteta. Nekadašnji igrač momčadi sa Grbavice prati dešavanja u Premijer ligi BiH, a presretan je što se Željezničar vraća u vrh bh. fudbala.

"Dolaskom Amara na mjesto šefa struke u Željezničaru su počeli puhati neki novi vjetrovi. U nastavak sezone Željo je sjajno ušao i ja mogu samo da zamislim kakva euforija vlada u Sarajevu. Mislim da Plavi imaju velike izglede da se dokopaju titule i ja im to iskreno želim", zaključio je Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.