Bielefeld namučio "apotekare"
Bielefeld nastavlja "mrtvu utrku" za opstanak

31. kolo Bundeslige

Bielefeld namučio "apotekare"

E. Škorić

31. kolo Njemačke Bundeslige otvoreno je večerašnjom utakmicom u Leverkusenu gdje su "apotekari"  vodili, da bi gosti iz Bielefelda preokrenuli rezultat u svoju korist, no bod domaćinima donosi Patrick Helmes u 79. minuti utakmice.

Utakmica je mnogo važnija bila za goste iz Bielefelda kojima "gori pod nogama", i kojima je svaki bod jako bitan u borbi za ostanak u Bundesligi, dok su domaći igrali za prestiž, obzirom da se nalaze na 8. mjestu, bez ikakvih izgleda da se upuste u borbu za Kup UEFA. Ipak, prvi u prednost dolaze, kako se prije utakmice i očekivalo, domaći. Kiesling je pogodio već u 20. minuti za 1:0.

No, gosti koji su tražili kartu za "posljednji let" uspijevaju do kraja prvog poluvremena preokrenuti na 1:2. Najprije je štoper Bayera, Manuel Friedrich, loptu poslao u vlastitu mrežu, da bi Tesche u 39. minuti pogodio za veliku radost gostiju. U tim momentima činilo se kako se Bielefeld "čupa" sa dna.

Mučili su se domaći sa gostima iz Bielefelda sve do 79. minute, a onda, ove sezone odlični napadač Patrick Helmes trese gostujuću mrežu i postavlja konačan rezultat (2:2).

Bielefeld se ovim bodom bodovno izjednačio sa petnaestoplasiranim Cottbusom, ipak, imaju znatno lošiju gol razliku pa ostaju na 16. mjestu Bundeslige, mjestu koje vodi u razigravanje za ostanak u društvu najboljih. Bayer Levekrusen ostaje na 8. mjestu sa tri boda manje od Schalkea, iza leđa im "vreba" Hoffenheim koji sutra igra svoju utakmicu.

Bayer Leverkusen - Bielefeld 2:2 
Kiesling 20' (1:0)
Friedrich 23' - autogol (1:1)
Tesche 39' (1:2)
P. Helmes 71' (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.