Bielsa: Bilo je teže nego što smo mislili

Trener Athletica nakon plasmana u polufinale

Bielsa: Bilo je teže nego što smo mislili

Edmir Škorić

Athletic Bilbao uspio se pored Schalkea plasirati u polufinale Europa lige. Sada, na pragu finala, suprostavit će im se lisabonski Sporting.

Athletic je dobar posao napravio još u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige, kada je s 4:2 savladao Schalke. U uzvratu na San Mamesu rezultat je glasio 2:2 i Baskijci su s ukupnih 6:2 prošli dalje.

"Portugalski nogomet je vrlo atraktivan i drago mi je da ćemo se natjecati sa Sportingom, kluba s nogometnom hijerarhijom u toj zemlji", rekao je trener Athletica Marcelo Bielsa, koji je još dodao:

"Mogu reći da je bilo teže od očekivanog i znali smo da neće biti lako. Žrijeb je bio korektan, ovo je pozitivan rezultat".

Baskijci će dakle u polufinalu igrati protiv Sportinga, a ako bi prešli i tu prepreku, u finalu 9. maja igrali bi s boljim iz drugog polufinalnog duela (Valencia - Atletico Madrid).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.