Bielsa mijenja Mourinha na klupi Reala

Ponašanje mu presudilo

Bielsa mijenja Mourinha na klupi Reala

Madridski list Marca, inače u Španiji poznat kao službeni list Real Madrida, danas je objavio kako će na kraju sezone sa klupe Madrida odstupiti Jose Mourino, a zamijenit će ga Marcelo Bielsa.

Iako je najplćeni trener na svijetu, iako mu je Florentino Perez doveo sve igrače koje je tražio prošlog ljeta, Mourinho je prve sezone uspio osvojiti tek Kup Kralja, dok je izgubio Primeru i Ligu prvaka od najvećeg rivala Barcelone.

Takva situacija ne ide Mourinhu u prilog, ali razlog zbog kojeć će The Special One vjerovatno otići iz kluba je njegovo ponašanje. U Madridu se svi slažu s Mourinhovim mišljenjem da je sudija, namjerno ili slučajno, išao na ruku Barceloni, ali mu niko ne odobrava ponađanje kakvo iskazuje na press konferencijama.

Zbog njega je umnogome narušen ugled Kraljevskog kluba, pa bi na kraju sezone, piše Marca, mogao spakirati kofere i otići u Italiju ili Englesku. Njegovo mjesto na klupi madridskog kluba zauzet će Marcelo Bielsa, biši selektor Argentine i Čile, čiji je najjači adut direktor Jorge Valdano, inače njegov dobar prijatelj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.