Bielsa napustio klupu Athletic Bilbaa

Podnio neopozivu ostavku

Bielsa napustio klupu Athletic Bilbaa

A. Haznadarević

Marcelo Bielsa je podnio neopozivu ostavku sa pozicije trenera Athletic Bilbaa, koja odmah stupa na snagu.

Odluka je uslijedila samo nekoliko sati nakon što je baskijski klub objavio saopštenje u kojem javno kritikuje Argentinca zbog njegovih komentara na račun građevinskih firmi koje izvode radove na klupskom trening kampu.

Bielsa je javno otkrio svoje razočarenje zbog kašnjenja radova na Lezama trening kampu kluba, koji neće biti završeni do početka sezone, te je oštro optužio građevinske firme da ne poštuju potpisani ugovor.

Iz kluba se još uvijek nisu oglasili, niti su organizovali hitni sastanak nakon podnesene ostavke vođe stručnog štaba.

Bielsa je nedavno potpisao novi ugovor sa Bilbaom, koji je trebao važiti do juna 2013. godine, iako su klubovi poput Cheleaja, Barcelone i Intera bili zainteresovani za njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.