Bielsa produžio ugovor sa Athletic Bilbaom

Argentinac ostaje na San Mamesu

Bielsa produžio ugovor sa Athletic Bilbaom

A. Haznadarević

Marcelo Bielsa je klub sa San Mamesa vodio do dva finala ove sezone, međutim oba trofeja su im izmakla, finale Evropa lige su izgubili od Atletico Madrida a trofej Kupa kralja je otišao u Barcelonu, ali u svakom slućaju i igranje u finalima je bilo veliki uspjeh.

Čelnici Athletic Bilbaa su shvatili da Bielsa radi odličan posao te su mu ponudili novo produženje ugovora na još godinu dana.

Sve do danas je bilo nesigurno da li će ovaj argentinski stučnjak ostati na klupi baskijskog kluba, a špekulisalo se o njegovom prelasku u nekolicinu veliki klubova među kojim su i Barcelona te novi prvak Evrope Chelsea.

"Athletic Club i trener Marcelo Bielsa su dogovorili produženje saradnje do 30. juna 2013. godine", piše u kratkom saopštenju na službenoj internet stranici kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.