Kilometri nisu prepreka za bh. navijače: "2:1 za BiH je nadanje, a realnost je za Englesku"

Oko 3.000 naših navijača bi trebalo biti večeras na St. James Parku

Kilometri nisu prepreka za bh. navijače: "2:1 za BiH je nadanje, a realnost je za Englesku"

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra u Newcastleu prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a kako je ekipa SportSport zabilježila naš tim će i na St. James Parku imati podršku bh. navijača.

Bosna i Hercegovina nije uspjela nažalost da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali će bh. tim prije tog velikog takmičenja odigrati dvije pripremne utakmice s Engleskom i Italijom.

Prvi meč za bh. selekciju slijedi već večeras kada ćemo na St. James Parku igrati protiv Engleske, a na ovom susretu na selektorskoj poziciji debitovat će i Sergej Barbarez.

Iako se utakmica igra u Engleskoj jasno je da će bh. reprezentacija imati podršku naših navijača i u Newcastleu.

   Navijači i navijačice naše zemlje okupljaju se u Newcastleu pred večerašnji meč Engleska - Bosna i Hercegovina. Foto: SportSport

Ekipa SportSport koja se već nekoliko dana nalazi u ovom engleskom gradu zablježila je da se naši navijači lagano skupljaju u centru ovog grada što je jasan pokazatelj da će bh. tim imati podršku s tribina.

Većinom je riječ o navijačima koji žive u Engleskoj, ali sreli smo i one koji su doputovali iz Njemačke, Švicarske, Austrije i drugih evropskih zemalja kako bi pratili večerašnji meč i navijači za BiH.

Oglasi

U anketi koju smo zabilježili s nekoliko naših navijača jasno je da očekivanja nisu velika, ali svi se raduju i čekaju da vide kakvu igru mogu očekivati pod palicom Barbareza kojeg su navijači toliko dugo čekali na mjestu selektora.

"Očekivanja? Pa, nisu baš neka. Sve su novi igrači, Barbarez je tu i nadamo se da će biti u redu", rekao je jedan od navijača, a njegov kolega je dodao.

"2:1 za Englesku. Neće ni oni imati ful ekipu, odmarat će svojih igrača zbog EP. Bellingham ne igra, dosta ih neće igrati. 2:1 za Bosnu je nadanje, a realnost je za Englesku".

Također, navijači, koji su inače doputovali iz Coventryja, su prokomentarisali i dolazak Barbareza na poziciju selektora naše reprezentacije.

"Šta da kažem, legenda je u reprezentaciji kao igrač i nadam se da će preokrenuti malo i sada situacija. Ako se igrači budu trudili i igrali srcem ima nade. Imamo i mi zvijezde po čitavom svijetu, igraju u Premiershipu, Seriji A... Neka igraju sa srcem, možemo izvući neke rezultate".

Prema tvrdanjama sagovornika našim navijačima pripalo je oko 3.000 ulaznica za večerašnji susret i sve su one rasprodane.

Također, treba istaći da neće biti organizovanog kortea prema stadionu. Ono što raduje jeste da su vremenske prilike idealne u Newcastleu.

Top Komentari

user1717419218
E moj srbine pazi ti musliman i jos spominješ kralja pa to je za vrištat od smijeha a sam u to ne vjeruješ
1 1
user1717419218
Došli gledat pornić nad 23%
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi