Juniori BiH eurogolom Nike Kovača izbjegli poraz od Irske u Bileći
Foto: K. Dedić, SportSport.ba

Prijateljska utakmica

Juniori BiH eurogolom Nike Kovača izbjegli poraz od Irske u Bileći

Eldar Ganibegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Bileći igrala prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Republike Irske, a rezultat je bio 1:1.

Prvu šansu imala je naša reprezentacija preko Nike Kovača u 13. minuti. Njegov dobar udarac skida golman gostujuće selekcije.

Nakon njega je dobru priliku imao i Mustafić, no njegov udarac odlazi pored gola Irske i gostujući golman nije imao potrebe da interveniše.

U prvom poluvremenu Irci su imali nekoliko pokušaja nakon prekida, a gol je poništen fudbaleru Rijeke Davidu Čamberu i to zbog ofsajda.

Početkom drugog dijela Irci dolaze do prednosti. Mark O'Mahony je iskoristio jedan dobar centaršut i glavom pogodio mrežu našeg tima

Nedugo nakon toga spomenuti Čamber je doživio povredu, ali je skupio snage i ustao, pokušao nastaviti meč, a kasnije uz aplauz publike u Bileći napustio travnjak.

Oglasi

Do izjednačenja Bosna i Hercegovina dolazi u 73. minuti. Eurogol je postigao kapiten naše selekcije i član Eintrachta iz Frankfurta, Niko Kovač.

U dobrom ozračju i na krilima navijača u Bileći, naša reprezentacija je odigrala dobru partiju i izbjegla poraz od neugodnih Iraca u debiju selektora Orlovića.

Ove dvije selekcije odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu i to već za dva dana.

Zanimljivo, danas se u početnih 11 naše reprezentacije našao Amar Zahirović, fudbaler Osijeka koji nije ni bio na prvobitnom spisku selektora Orlovića, nego je poziv dobio naknadno. 

U-19, prijateljska utakmica:

Bosna i Hercegovina - Republika Irska 1:1 (Kovač 73'; O'Mahony 54')

Bosna i Hercegovina: Šutković, Čelik, Čamber, Kovač, Ljukovac, Samardžić, Terzić, Zahirović, Marčetić, Beganović, Kovačević.

Republika Irska: Wogan, Grante, Moore, Temple, McManus, Olyott, Akachuckwu, O'Mahony, Bloxham, Doherty. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi